Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väckelse...ingen bagatell



Bland alla gruskorn
finns ett som irriterar
mer än de andra
klamrar sig envist kvar i
musslans pärlemorgömma

vaggad av havet
omedveten om ljuset
bidar han sin tid
måhända bara ett korn
av sanning men föredrar

det framför att bli
trampad på som de andra
gruskorn utan skydd
faller till botten bortom
allt liv och skimrande ljus

pojken på stranden
vaggad av dyningarna
med sand i handen
gav sitt liv tände ett ljus
i mörkret vila i frid






Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-09-07 20:23



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
mycket vackert diktat..
2015-09-07

    ej medlem längre
Tack för din så vemodsvackra dikt som tyvärr är sann!
2015-09-07

  lodjuret/seglare VIP
Historien har många gånger visat att en mer eller mindre katastrof måste till för att en möjligt trög massa skall kunna fås att börja röra sig, likt en stor sten om den fås att ramla, raset utför berget strax därpå fås i 'rullning'. Liket av en liten pojke på en strand kan vara just en sådan katalysator. Men effektivt är det hur som helst, det sätter våra hjärtan i brand och elden behöver inte släckas, har inte behov av att släckas.
2015-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP