Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Motvind


Jag tar cykeln och beger mig iväg

på en tur för att skingra tankarna,

det är motvind

och det är tungt att trampa.


Bra, tänker jag

då blir det medvind när jag är trött

och ska cykla hem igen.


Men när jag vänder tillbaka

märker jag att det fortfarande

blåser en envis motvind.


Hur kan det komma sig

att vinden vände så snabbt

liksom för att sätta mig på prov

tänker jag och känner

hur benmusklerna får kämpa,

att pulsen stiger och hjärtat bankar.


När jag nu sitter härhemma

och pustar ut så tänker jag

att det nog var vinden som visste

vad jag bäst behövde.

 

 

 

 

 




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-09-12 12:13



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
Precis, precis så där är det och man blir överraskad varje gång
2015-09-15

    Dan Myrbeck
Bra att vända på resonemanget
när man inte kan vända på
vinden.
2015-09-14

  Monika A Mirsch VIP
En äkta cykelfärd i ord i kapp med vinden och i tankens djup!
2015-09-14

  anits VIP
Mycket bra och tänkvärt skaldat!
2015-09-13

  Lars Hedlin
Djupt i känsla och bra i utförande :)
2015-09-13

  Chawa VIP
Jag känner att Bo redan uttryckt det jag också ville ha sagt - håller med i varje ord! Mycket bra och tänkvärt skrivet vännen!
2015-09-12

  ULJO
Bra skriftat
2015-09-12

  Bo Himmelsbåge
Så är det nog...
ibland utsätts vi för prövningar "motvind",
utan att riktigt förstå varför...
Ofta är det saker som vi märker
att vi behöver träna lite extra på...

En text med djup o mening!

2015-09-12

  Bibbi VIP
Applåd!
2015-09-12

    ej medlem längre
Så är det nog! Motvind ger träning och starka muskler.

2015-09-12

  ResenärGenomLivet VIP
Efteråt kände du dig nog nöjd ändå... trevligt berättat...
2015-09-12

  Larz Gustafsson VIP
"Känn dej blåst", som en platta med bandet Motvind heter.
2015-09-12

  Marita Ohlquist VIP
Jättebra text med stort djup!
2015-09-12

  Maj-Lis VIP
Int alls osäkert att det var så
2015-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP