Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med fast mark under fötterna

Med fast mark under fötterna
Med en ny kontinent framför
Att fly eller illa fäkta
Somliga drunknar och dör

En reaktion på ett krig
En bombernas krevad
EU förbryllat och häpet. Varför? För vad?
Så många, så fort, snart knackar på din port.
Öppnar du din dörr? Och välkomnar in?
Eller skriker din kropp? Stopp och försvinn!

Mänskliga tankar. Mänskliga känslor.
Vi alla är människor av skrot och korn.
Hjärtan som slår, lungor som andas.

Men vissa hjärtan har slutat slå.
En pojke på en strand, gled ur sin faders hand.
Blev bara tre år, blev tre år bara. Ut på havet, innebar
stor fara.

Nu till er som lever
Nu till er som flyr
Med fast mark under fötterna
Med en ny kontinent framför.
Att få leva ett liv i trygghet.
Att få leva tills man av ålderdom dör.

Ge med era hjärtan, andas lätt med era lungor.
Ty kärleken till din nästa, kan övervinna det mesta
Även bomber och granater i ett land som slås i spillror
finns början på något nytt.

Du som flytt till EU, du som gjort ditt val.
Lämnat i förtvivlan, lämnat och gått.
Jag hoppas du kärlek ger och får.
Och i livet leva många år.




Fri vers av LivingPoet
Läst 187 gånger
Publicerad 2015-09-14 19:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LivingPoet
LivingPoet