Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
La vie et l´art selon George Sand. Surtout l ámour!


Du är mitt liv!

 

Quai de Grandes-Augustins

med utsikt över Seine.

Vintrarna är kalla

och vi har inte ens råd

med ved att elda med.

Det ska gå, på något vis.

Nätterna är långa

men vi värmer varandra.

Vi älskar och skriver.

Vi lever och arbetar ihop.

 

Här kan vi vara lyckliga.

Gå arm i arm.

Vandra över gatstenarna

eller över bron till Notre-Dame.

Driva omkring

på upptäcksfärd.

Som vargar i vargars rike.

Paris är ett virrvarr

av trånga gränder och smala hus.

 

Under takbjälkarna här

bygger duvorna ett bo.

I vindsrummet

är diskussionerna oändliga

och berusande.

Vi vinner framgång här.

Talar nätterna igenom om litteratur,

om konst och teater.

Vi lever och arbetar.

Vi skriver och älskar ihop.

 

Tu es ma vie! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Katinka VIP
Läst 476 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-09-15 17:49



Bookmark and Share


  Tomas Karlsson VIP
Innerligt! <3
2023-09-14

  Heikki Hellman
Toi, tu es une heureuse de pouvoir passer ton temps à Paris, dans la ville de toutes possibilités agréables!
2015-09-16

  Ingrid Trolle
Parfait dans un
chambre separé
2015-09-16

  S.A.I. Steve Lando VIP
et ma vie est parfait!
2015-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Katinka
Katinka VIP