Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
min kornell i septembermorgonen


Att ta för givet


Jag har en väninna

som är drabbad av cancer,

spridd till tarmen.

Hon berättar om svårigheter

med tömning och smärta.


Att gå på toa utan problem

är något vi ofta tar för givet,

och så är det ju med det mesta

här i livet, tills något händer

och vi förlorar en förmåga.


Att orka och kunna stiga upp

ur sängen på morgonen,

att äta med god aptit,

att se hur hösten skiftar färg,

att lyssna till de fåglar

som fortfarande sjunger,

detta och mycket annat

är rika källor till tacksamhet.


En dag ska allt detta tas ifrån oss,

men kanske inte just idag.




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-09-17 10:57



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Tycker om din text!
2015-09-19

  Anya VIP
Mycket bra. Att klara av dessa "enkla" saker som toabesök, kliva upp, se naturen osv är inga självklara saker...men vi tar det så självklart.
2015-09-19

  ResenärGenomLivet VIP
Viktig tanke...det finns så mycket vi kan vara tacksamma för...
2015-09-19

  Chawa VIP
Blottlagt, djupsinnigt. En tänkvärd viktig och stark text, som en renande dusch om tacksamhetens värde. Nu ser jag med mycket klarare blick. Tack!
2015-09-18

  Bo Himmelsbåge
Ja... så är det...
Det gäller att ta tillvara på de förmågor man har just nu... för de kommer att successivt minska o försvinna... av olika anledningar... detta är Jordelivets gång... det är bara att acceptera detta... vissa av oss tror på en andlig
fortsättning... men detta är en annan fråga...
Viktigt att påpeka detta... att inte ta något för givet...!
2015-09-18

  anits VIP
Så fint och tänkvärt skrivet om hur livet kan ta en ny vändpunkt!
2015-09-17

    Birgersdotter VIP
Viktig stark text
2015-09-17

  Ewa-Britt Nilson VIP
När allt väl går
och allt väl rår
då är det ju bra
att tänka innan
allt kan spåra ur...
Inte bara för lite
otur, utan man kan
få åka en annan tur.
Väl beskrivet!

2015-09-17

    Dan Myrbeck
Det verkar ligga i människans natur att ta saker för givna. Om vi lär oss att glädja oss åt allt detta, får vi en stor glädjekälla att ösa ur.
2015-09-17

    ej medlem längre
Likt Luciens adagio i h-moll!
Men texten är viktig, och därför
uppskattar jag den.
2015-09-17

  louisegirl
Ja livet kan ändra sig fort, gäller att ta vara på varje ögonblick, och vara tacksam, för det enklaste saker <3
Jättefint skrivet!
2015-09-17

  Bibbi VIP
Så oerhört viktiga tankegångar.
2015-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP