Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HERR VON OBEN 2

juridiska öron

och spydiga flin

en lyxsvit på toppen

av hierarkin

med hånet i blicken

beredd att slå till

mot alla som brinner

som gör vad Gud vill

 

 

det är judas i helt ny kostym

som slår vakt om sin erövring

det är bileam i ny förklädnad

så bli en "åsna" och stör allting!

 

 

föraktet förminskar

och blommorna dör

von oben drar fram som

en sådan man gör

"förnuftet" begränsar

på människors vis

von oben vill stävja

och frysa till is

 

 

 

härnere finns vi som

inte håller hans mått

bottenskrapet och dräggen

vi som inte har nått

till toppen av tornet

där han håller sitt hov

men vår lovsång når högre

för vi sjunger Guds lov

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON 19/9 2015




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-09-19 14:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP