Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att inte våga välja

I den ödsliga bakgård i förtvivlandets land
Förgäves jag söker en mening
Där ledsagas jag av förledandets hand
Ett vägskäl i livets förgrening
Där kan jag välja den inslagna fåran
Som fortsätter gräva mig neråt i dyn
Om istället man väljer den andra så får man
Chansen att färdas där högt upp i skyn.

Ref
Var kan jag finna?
Och ej förvilla bort
Hur kan jag vinna
Tillbaka ett liv
Var kan jag finna
Det jag förut ej gjort
Där som allting försvinna
Lik tidsfördriv

I det motiga vattnet i förtvivlandets hav
Kämpar jag ständigt mot strömmen
Allt som jag velat men aldrig blev av
Rädd att förverkliga drömmen
Blev till en flodvåg av vägar att välja
Nu otaliga vägar förhindrar ett val
Om jag vänder mot strömmen jag kallsupar svälja
Utav valens alla oändliga tal

Ref

Från det regntunga moln i förtvivlandets sky
Faller droppar som gjorts utav tjära
Och inte ett skrymsle dit jag kan få fly
Måste dropparnas svärta blott bära
Skäms för att aldrig jag drömmarna vädrar
Skäms för att aldrig förverkligat dröm
En spefågel täckt utav tjära och fjädrar
Värd blott föraktet och inget beröm.

Ref








Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 269 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-09-24 10:04



Bookmark and Share


  RitaBrunner
Vemodigt om mod att våga ta för sig av det som bjuds och inte stanna i dyn.
Tycker om!
2015-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick