Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://sv.wikisource.org/wiki/Vik_ej_ur_mitt_hj%C3%A4rta


NÖDVÄNDIGA FATTIGDOM

trettioett år har gått

så här långt har jag nått

men jag är långtifrån nöjd

eller bubblar av fröjd

i laodicea man skröt och sa:

"jag är så rik"

men det är inte mitt credo

inte alls min musik

 

 

ve mig den dagen jag säger

att nu är det nog

ve mig den dagen då jag

ställer undan min plog

heliga missnöje

fylld blir man när man är tom

lämna mig inte

min nödvändiga fattigdom

 

 

 

trettioett år av misstag

och missriktad nit

trettioett års vandring

som förde mig hit

först när jag kommit hem

kan jag slå mig till ro

stridsmannens dagar på jord

är en vandring i tro

 

 

 

ve mig den dagen jag säger

att nu har jag allt

då har jag transformerats

till odugligt salt

ve mig den dag då jag hävdar

min egen merit

det var av nåd jag bevarades

ända fram hit

 

 

LARZ GUSTAFSSON   26/9 2015




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-09-26 14:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket fin och ödmjuk inställning! Fin dikt!
2018-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP