Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

REN OCH RADIKAL

du vill bli ren och radikal
men det är mycket nu som drar
åt motsatt håll
vår fiende är slipprig, hal
och du har fått ditt fria val
utan kontroll
du gråter floder på ditt rum
vill stå för evangelium
men faller platt
men Herren Gud är inte stum
och fastän världen är så skum
finns det en skatt
den har lagts ned i hjärtat ditt
ja. helt för intet, gratis, fritt
det kallas nåd
inget förtjänsttecken man får
för många långa trogna år
ingen applåd
en gåva får man fast man blev
så vind och krokig, sned och skev
fast man är bäng
nu når en ljusstråle hitner
du torkar tårarna och ler
där på din säng
du kan bli ren och radikal
och utan några samvetskval
få gå Hans väg
helt fri från trams och pekoral
på väg till himlens sköna sal
för varje steg


LARZ GUSTAFSSON  150926




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-09-26 15:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP