Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KONCIST

jag tänker nämna

saker och ting vid dess rätta namn

låt marken rämna

jag vet att jag en gång ska nå min hamn

jag tänker kalla

en spade en spade, en båt en båt

låt tornen falla

låt gråterskor stämma upp klagolåt

 

 

allt tal om kärlek

som sker på bekostnad av sanningen

är flummerier

som borde ha krossats för längesen

ekumeniken

är rutten och leder till kompromiss

man flyr kritiken

och gömmer sig bakom en glad kuliss

 

 

 

dagdrömmerier

får folket att tappa sitt fotfäste

de utopier

man odlar har fötts i ett ormnäste

jag må bli kallad

fanatiker, råskinn och farisé

men ropet skallar

att snart är det slut på er varité

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   27/9 2015




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-09-27 13:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP