Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerades att skriva denna till min kusins bröllop i somras, men blev inte klar i tid. Även en hyllning till Robert Broberg som gick bort i den vevan. Med hans slagfärdighet och ordvrängeri är detta bara en skugga


Kärlekens härskare

Många historier det blivit
Som man har skrivit
När två blir en
Ensamma stunder bedrivit
Drömt om det livet
När hitta den
Som gör sorglösa liv värt att bryta
Och man vill knyta
Kärlekens band
I der forna livet kan skita
Och man kan skryta
Om kärlekens land

För här regerade kärlekens härskare
Han regerade här och nu
Och den kärlek vi kände blev färskare
Vi visste vad våran roll var
Miljövänligt hållbar
kärleksgröna saker
Från kärleksköna smaker-na
Som smakade jag och du
Då invaderade kärlekens härskara
Med amors pilar och spjut
Varje dag var vår kärlek en färskvara
Fast man önskar sig mera
man ej konservera
I kärlekens urna
Där käringen surna-de
man sen ej vågar ta ut

Efter alla de lyckliga sluten
Satt kärlek som gjuten
Av hjärtan man smält
Men utan vårdnad förtrollningen bruten
Man får på truten
Och man har skällt
Slutet på lyckliga saga
Blott att beklaga
Att det blev så
För väljer man inte att laga
Och tar sina kragar
Så kan det gå

Då reagerade kärlekens härskare
Han reagerade här och nu
Och till alltmera han härsknade
Att vi ej visste vad våran roll var
Miljövänligt hållbar
Kärleksgröna saker
Från kärleksköna smaker-na
Som smakade jag och du
Då retirerade kärleken härskara
De retirerade där och då
Den vågade nu inte närvara
Där kärlek ej fanns att finna
Vi jämt ska påminna
Att bry om varandra
När livet vi vandra-de
I livet båda vi två




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 343 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-09-27 17:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin hyllning till de lyckliga tu.
Kanske gick lika bra att få i efterskott!
2015-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick