Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Visa lite medfinkighet nu när det drar sig mot mörkare tider


Talgbollar

Tänk det finns miljontals balkonger
Som du inte visste fanns
Tänk på de förlorade gånger
Som man inte tog en chans
Att hänga på balkongen de bollar
Utav ister och av frö
Allt lidande som detta förvållar
att vinterfåglar dö

När du inne uti värmen du myser
Men ej gjort medborgerlig plikt
En fågel uti kylan förfryser
För den inget ister fick
Så gör det som är enda och rätta
Dela med dig av ditt flott
Så att fåglarna kan äta sig mätta
Gör i vintern lite gott




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 387 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-09-30 13:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mina fåglar därute får massor. Både talgbollar och säckvis med solrosfrö.
Viktigt att påminna om detta, det är svårt för de små i vinterkylan!
Fint skrivet!
2015-10-04

  Sommarina VIP
Ha ha. Härlig text!! Det ska jag göra (om hyresvärden inte blir bister att fåglarna får ister)
2015-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick