Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan en skär se rött...

Varje höst när solen släcks ner
hur skall jag orka med mig då
när allt bara går emot det grå...

Då klär jag mig i färger
starka klara bara
för i det glada få vara...

Häromdan i rosa klänning
som sken som solen starkt
på trädgårdsstol i stan jag satt...

Då kom en dam i murrigt blått och
grått satte sig mitt emot mig och
slog sig för bröstet och sa:
-Rosa det skära, så´n färg kan hon aldrig bära!
I den gör hon sig aldrig bra! Aldrig skulle hon
en så´n färg välja eller ha... Aldrig på sig ta!

-Men, sa jag, jag klär mig helst i rosa och rött
på lysande färger blir då jag aldrig trött !
Du är den första jag har mött, som min
rosa färg så har stött, jag tror jag går hem
jag blev så plötsligt så otroligt trött...












Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-09-30 21:28



Bookmark and Share


  Irene Åberg
Hej*UTMÄRKT*TEXT*** Glada*Färger*
Rosa*Rött*Ljuvligt*Vackert*
Tycker jag,Hjärtans*Glädje*
Men det kunde hon inte se/Förstå
OTROLIGT***KRAM
2015-10-03

    Dan Myrbeck
Rosa vill jag rosa,
ej risa.
2015-10-01

  Lars Hedlin
Bra i känsla och i utförande!
2015-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt