Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GUD VILL, INFÖR OFREDSTIDER OCKSÅ I SVERIGE

GANSKA STRAX, FRÅN

BÖRJAN, AV VÅRT

UPPDRAG OM

SVERIGE

TALADE GUD TILL OSS

I EN BILD, LIKNELSE:

Gud är den förståndiga mamman som ordnar med
barnens vinterkläder, under det att barnen sorglöst leker
klädda i sommarplagg:

Mamman - Gud - vet, att vintern kommer: men det vet
däremot inte barnen. Men de behöver klä om sig innan
vintern är över dem, med full kraft.

Det VET hon, men inte de. Men hon vill att de,
Hans församlingar, också skall veta det, för att
FÖRBEREDA sig, INTE FÖR SOMMAR,
FÖR DÅ KAN MAN SPRINGA NAKEN,

UTAN FÖR VINTERN.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 123 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-01 16:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld