Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Av Mattias Långström


DAGARNA ÄR KORTA

Dagarna
är korta.

Jag fanns ej där
när du började.
Öppnade dig
i strålande sol
och
magisk glans.

Du ville
så mycket,
viskade
dig hes.
Skrek, skrek:
Se mig.
Är jag ej vacker,
säg?
Har du någonsin sett
något så
bedårande?
Som just jag,
idag?

Dagarna som
alla
är borta

Vad vet du
om morgondagen?
Du kanske ligger under
mina ekars jord.
Hur skall du
höra mig då?
Förklara för mig
så jag förstår.

Fånga mig.

Fånga mig.
Ingen är vacker
som just jag idag.
Ser du mina färger?
Min sol?
Hör du mig,
rassla och sucka?
Djupt därinne,
längst in.
Viskande,
knorrande.
Idag
är jag bara din.

Fånga mig,
fånga mig.
Dagarna
är korta.
Förevigt
borta.

Dagarna som
alla
är borta.




Fri vers (Prosapoesi) av Mattias Långström
Läst 214 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-10-25 18:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Långström