Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är en trasig figur

Jag är en trasig figur
Jag är en trasdocka som sakta faller isär
Och i min egna misär
Jag ännu hoppas att ett mål
Att ett mål snart föds fram
Jag är en trasig figur
Som tror jag kan hela mig med dina lockar
Men som trasiga sockar
Ska man stoppa innan stora hål
stora hål har nöts fram

Ref
Tras-, tras-, trasig
Och snart alldeles knasig
Så är det bara för mig själv som jag ljög
Och den drömmen som jag hade var en mardröm för faslig
Att den musten ur livslusten sög
Tras-, tras-, trasig
Som att ett liv "gått i krasig"
Och ingen vidare väg som jag såg
För vägen jag valde både bräcklig och glasig
Genomskinlig dålig framför den låg

Ref

Jag är en trasig figur
Och varje lapp och stygn har gjorts med bristfällighet
Och med en trist gnällighet
När jag klagar och jag gnäller
Jag skäller på allt
Jag är en trasig figur
Att det är synd om mig de går väl ingen förbi
Men ingen lyssnar för i
den klagan som från mig väller
hörs en sorglig gestalt

Jag är en trasig figur
Men hålls ihop av ett skinn som är mig alldeles för stort
Och det är alldeles förgjort
Att fylla ut den rocken
Med annat än skrot
Jag är en trasig figur
Och jag förleds ej att tro att det blir bättre me tia
För om min framtid kan sia
Att det förändras vore chocken
Man det ska faen tro't

Ref




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 307 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-10-27 09:27



Bookmark and Share


    frun
Gör mellanrummen hela,
lite ljus och lite tysta reflektioner.
2015-10-27

    frun
Fin sång, men behöver lite mer
luft runt kanterna.
2015-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick