Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ALFABETSKONST

Ansikte mot ansikte mot vän stråla
Beröm, i rött måla
Charm ja
Det, för det, är det väl alltid tillfälle att skåla
Égalité med den aldrig snåla
Fraternité, med broder och syster dela din kola
Gemenskap, skall väl allt tåla
Hemlighet, göm den i en håla
Iskall var om några mot vännen är snåla
Jubla om vännen av glädje kan vråla
Krama om vännen, om den ont fått tåla
Liberté alltid ge, lär vännen "påla"
Med metspö och lär den också efter fisk tråla
Nej, nej, låt den inte i lera åla
Oh nej, bättre då att lära den i sjön crawla
På parkett låt den få lyssna till Carola
Q-märkt vänskap lär ju så gott pråla
Röra om väns brasa aldrig låta den förkola
Sur ledsen vän, vännen med vits bestråla
Ta fram vin bjud vännen på det o gorgonzola
Utan vår pianola
Vårt doftegott som vi skall tvåla
X-falt vännen med så den blir lite mer av det frivola
Ypperligt sen
Zooma in en resa till Angola
Å hoppas vännen ej ska ståla /egga/
Älskad kropp och med steroider anabola
Överdumt den inuti med så´nt bemåla




Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-10-29 18:07



Bookmark and Share


  Irene Åberg
HEJ*BRILJANT*SKALDAT*UNIK*
UTMÄRKT*ALFA*BET*POESI***
som jag BOKMÄRKER*Kram
2015-11-01

  Rise Little One
Jag tycker inte om gorgonzola men texten är helt underbart!
2015-10-30

  Lars Hedlin
;) Briljant! ;)
2015-10-30

  ULJO
Fyndigt skrivet med alfabetet som grund
2015-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt