Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det öppna och det fördolda




Den ena sålde sin kropp
behövde pengar till livets nödtorft

alla visste
skämdes


Den andra sålde sin själ
behövde pengar till livets överflöd

ingen visste
behövde inte skämmas




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 354 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2015-11-01 11:41



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mycket tänkvärda ord...så bra skrivet...
2015-11-05

  Teresia Ridell
Tankeväckande..berörande.. Bra skrivet !
2015-11-04

  Magdalena Eriksson VIP
så bra hur du tydliggör dessa olika säljargument.
2015-11-04

  Lars Hedlin
Starkt och bra skriftat!
2015-11-04

  KattenKin VIP
Precis! Det där har jag tänkt på halva mitt liv, och kommer inte ifrån att själen känns motigare att sälja, ändå är det den som säljs dagligen av de flesta till synes utan tvekan. Bra text!
2015-11-04

  ULJO
Tankeväckande detta
2015-11-03

  Eva Helene VIP
En sorglig och tänkvärd verklighetsbild. Bra belyst!
2015-11-03

  Evelyn Falk Möller VIP
Mycket bra beskrivning på mänskligt hyckleri.
2015-11-03

    ADI Nehlin
berörande..väcker tankar
2015-11-02

  i af apa
exakt!
2015-11-02

    Ingegerd svedin VIP
Fantastiskt klokt och utsökt formulerat.
2015-11-02

    Dan Myrbeck
Jaa.. Underligt att det ena
skuldbeläggs...
2015-11-02

    ej medlem längre
Man ska aldrig döma, för man vet aldrig hela sanningen.
2015-11-02

  Maria Sundelin VIP
Så är det allt för ofta
Kramar
2015-11-01

  Respons VIP
Du pekar på en viktig skillnad.
2015-11-01

  M.Eta
Fin text som ger eftertanke.
2015-11-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Så bra och tänkvärt!
2015-11-01

    ej medlem längre
Du är bara så bra
Klockren är denna ...
2015-11-01

  Hanna Mari Wallin
Vilken fullträff!!!

Applåder och bokmärke!

2015-11-01

    ej medlem längre
Fullträff...
2015-11-01

  Anya VIP
Vilken strålande jämförelse! Så klockren. Jaa många som ska tjäna storkovan får sälja sin själ...
2015-11-01

  Rise Little One
Det gäller både för man och kvinna!
2015-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP