Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

POESIFÖRLAGET

-Hej ! ger ni ut poesi ?

Nja !  ska vi ge ut poesi ska de  va hårdkokt sådan,
rakbladsvass, med minerade  sidor,och ingen sån
där fjollig å  slampig flickdagbokspoesi inte, utan
här håll vi oss till verklighetens kalla stålbad, den
nya  poesin   med  revoltanda  och  terrorstämpel,
poesin  utan  gräns,  poesi  utan  skam  i  kroppen,
poesi utan samvete, ångestbefriad  poesi, mördan-
de poesi med revolvern i hand, poesi som sprutar
sin säd ut över  läsarna  och spyr  vissa  av  dom  i
käften och knullar  dom  i arslet, poesi  som  visar
på vem som har ordet,för all den där naturroman-
tiska  poesin har  gått i graven  för  länge sen, nä !
det få va slut me  tramset  nu, om  vi  ska  komma
nånvart,det ska helt enkelt vara  poesi av den kali-
ber vilken  föranleder att myndigheterna  vill låsa 
in  er  på  obestämd  tid  och  att  ni  blir  skjuten i
vissa länder.

-Ojdå ! kan det bli så allvarligt ?

Ja, det finns den sortens poesi som  är så  allvarlig
att den både stör och  oroar  till  det  att  den utgör
ett  hot  mot  rådande  statsskick, även  i  en demo-
krati, och tydligen har ni ingen aning om hur mån-
ga  poeter i världens  historia  kända  som  okända
vilka fått  plikta med  sitt  huvud  på  ett fat för sin
hårdnackade poesi, så  ta  dig i akt, ord  är  inte att
leka med.
Vi gav ut en poesibok  för  länge sen vilken medför-
de att folk börja  ta  livet av sig, så  myndigheterna
skicka polisen på oss och  drog  in  upplagan, miss-
tanken att det var mitt förlag var att intill de flesta
av  självmordsoffren  fanns   ett  exemplar  av  den
boken.

-

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-11-08 12:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP