Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
/ Glädjens Poesi /


Håll-i-gång i Hongkong

 

 

I en glittrande spelsalong
på ett hotell i staden Hongkong,
över brickor av majong
möttes Karl Kalsong
och Pia Pantalong.

 

Han klädd i blommig busarong
stilig, lång,
"still going strong".
Hon i nacken bar chinjong,
klädd i klänning av chifong.

 

 "Come along till min salong
och vila uppå min schäslong,
så får du se min "medaljong"
sa den pilske Karl Kalsong.

 

"Nej tack!"
pep pryda fröken Pantalong,
"Jag tänker dricka varm buljong
på min soliga balkong.
Och sedan spelar jag pingpong
och slutar dagen med Qigong."

 

Hon tänkte till en stund; den blev ej lång
och ändra´ plötsligt på sin sång,
tog tag i Kalle med ett språng.
"Men du, jag gillar din jargong,
så kom då med mig på en gång,
till mi n privata paviljong
och låt oss åka luftballong!


Och har du rätt kupong
kan detta bli en följetång
från kärlekens perrong!"

 

 

 

Evelyn FalkMöller 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Evelyn Falk Möller VIP
Läst 524 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-11-13 23:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Evelyn Falk Möller
Evelyn Falk Möller VIP