Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven 2004, lite ändrad 2015


transsibiriska järnvägen över mina axoner

Just inatt tog
Transsibiriska järnvägen
med riktning mot Vladivostok
en avstickare
över mina axoner
Det öronbedövande dånet
tvärs genom mina nervbanor
borde ha väckt hela kvarteret
Men mina grannar sov lugnt vidare

Just inatt föll
min trettiokilos kristallkrona
som jag nyligen putsat till strålglans
rakt och tungt
över mina knäskålar
Det avgrundslika vrålet
som for genom natten
borde åtminstone ha väckt upp huset
Men mina grannar
de sov lugnt vidare

Efter ett par timmar vaknade kvarteret
så även jag
men i mina nervbanor
hördes fortfarande
da-dunk
da-dunk




Fri vers av duggregn
Läst 177 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-15 22:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

duggregn