Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
”Papusa, 81: Tigger för mina barnbarn Hon överlevde ett folkmord – högsta drömmen: Få lära sig läsa Papusa Ciuraru, 81, överlevde folkmordet på romerna under andra världskriget.


PAPUSA

 "Nu tigger hon på Hötorget mitt i Stockholm och tillbringar nätternna utomhus"

"Det är iskallt. Men jag gör det för mina älskade barnbarn, säger hon”.

 

 http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21836953.ab

 

 

Demokratiernas Dockan

-                     ett grässtrå växer i förtvivlan och känner ett förakt för andra, empati är en synd tillfredställelser och sjukdom, det förfall upplever morgon uppstigare då termometern läser lidande likgiltighet av de 12 apostlarna,

-                    

-                     vita bevingade duvor slog deras flykt från knapra bort skräp, smuts gör virvlar från att träffa jorden med fötterna och livet gå igenom år som en bisvärm,

-                    

-                     jag gör min händer i tak täcken i höstlig bladen ser och försöker hitta käsa ursprunget, kalla på dem vänner, ju man slås, svek, vänner, utspridda, läsning oordning på tunn näver av björkbark.

-                    

-                     sträva illa flyga, men förgäves jag tror inte man kan flyga högre än sina tankar ram, jag vill stiga över allt men jag får i hög höjd mig alltmer obekväm himmel.

-                    

-                     rispar drag i klämma ljus med skuggor på taket en återhållsamhet jag vill riva.

-                    

-                     förbannelse yxa begrava mitten virvelvind templet, vill begrava vid porten där belgisk blå kungen rytande bra och avels biffkor.

-                    

-                     ett rymdskepp fyllde rummet i glöd uppfann smärta utan att veta vad som upplever oskuld och kalldragna i tre steg justerbar chock drar lampa under täcket och jag känner att jag växer i vingar, är varm och väl.

 




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 381 gånger
Publicerad 2015-11-23 18:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP