Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

karaokemaskin

jag vet att du säger nej
att ingen annan kan rå på
livet kretsar kring små perioder av lycka
och ibland av sorg
där emellan står vi ut
vi tar oss från punkt till punkt

a och sen till b
ingen form av genväg
livet festar hårt
kopplat till en karaokemaskin
det finns kanske tre låtar kvar
världen i ditt vardagsrum
kanske bättre än igår
men det är a och sen vidare till b

du vaknar upp till slut
till lukten av rök
ditt pass har snart gått ut
det finns inga pengar kvar
du tog dig ändå hit
med bensin och tändstickor
ett godkänt alibi
du var på max i Masmo

livet festar hårt
kopplat till en karaokemaskin
och dina tre låtar är snart förbi




Fri vers av Mike
Läst 484 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-12-03 15:04



Bookmark and Share


  Niliboy
Men vi har ju också stunderna bakom Bibeln som skapar ljus å mening, inte att förglömma!
2015-12-26

    Sefarge VIP
Dikt som slingrar
sin egen väg
I vardagen.
Stort!
;)
2015-12-26

  Katinka VIP
Låter dystert att se livet som en transportsträcka, från a till b, mot döden.
Det gjorde Karin Boye med, fast hon sjöng nog inte karaoke.
2015-12-04

  Nina.H
Härligt skildrat om livet, som passeras mellan A och B men är nog så komplicerat däremellan..
2015-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Mike
Mike