Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Joh. 3:16 "Så älskade Gud världen, att Han gav oss Sin ende Son, för att var och en som tro på Honom, inte skall gå förlorad, utan ha evigt liv". JESUS: "Jag har kommit för att ge världen liv".


MÄNNISKAN, UTAN GUD

Människan, utan sin förgänglighet,

skulle knappast fråga efter Gud:


Hon skulle vara Gud själv och

Ormens - Satans - barn,


men hennes förgänglighet

på jorden, får henne, de

flesta, att TÄNKA hur hon

VILL leva sin evighet:


med Gud, hennes Fader och

Skapare, som på grund av

Sin kärlek till henne, offrat

Sin Sons Jesu liv - blod - för

henne,


eller med Ormen, Guds fiende;

som enligt JESUS kommit enbart

för att stjäla, slakta och döda,

och ger prov på det, redan

här på jorden.


i motsats till Honom själv, som

kommit för att ge oss liv, och

det i överflöd!


Det första "väckelsemötet" med oss

Människor, började därför Gud,

vår Skapare, när Han gjorde oss

alla förgängliga!

--

Inhugget på en sten i Uppsala, på en

kyrkgård, läste jag drygt 20 år gammal

och ofrälst: "Av döden lär dig leva". Jag

kanske inte då förstod fullt ut, vad

de orden ville säga, men gör det

antagligen något bättre nu.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 145 gånger
Publicerad 2016-01-11 10:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld