Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite snabba ord som egentligen inte bör publiceras eller analyseras.


Om ett par och om oboy

De lyssnar på Marlene Dietrich och
klunkar oboy ur lyckans omaka muggar
på omaka stolar i ett omaka rum på
första våning

Du är sötare än alla årstider
viskade hen och strök outtröttligt sina händer
över den andres omaka rygg

De höll andan och händer
när de somnade till gryningens triumf
som dränkte bilen i ljus
och vaknade upp till sorlet från tusen björkar

Osmakliga huvtröjor som tas av igen
i en stad som skriker svindlande svulster
Höghusen som växer och knakar och
växtvärken i hens knä som målas med kyssar

Omfamningar som överröstar väsandet från
gammal ånger
De håller andan och händer
och gömmer tiden för att stanna i sekunden
som går över ändå




Fri vers av Ostämd
Läst 364 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-12-07 20:58



Bookmark and Share


    Ostämd
Ohh, tack "Robin V"! Blir jätteglad.
2015-12-14

  Robin V
Jag gillar den här väldigt mycket! Bokmärker.
2015-12-11

    Ostämd
Larz; Haha! Tycker om benämningen "revolution" på oboy. Känns som en bra beskrivning. Tillsammans med att det är en av vår planets mest sagolika och underskattade drycker.

Tack för tipset! Men håller mig nog beräkneligt nog till originalet i detta fall. Underbar musikvideo!
2015-12-07

  Larz Gustafsson VIP
Oboy var bland det största som hände när jag växte upp. En revolution på kakaons område.
Ungefär som bredband istället för modem.
Och Marlene Dietrich...ja...vad ska man säga? Wunderbar!
Lyssna gärna på Amanda Lears version av "Lili Marleen".
2015-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Ostämd

Senast publicerade
Om ett par och om oboy
* Se alla