Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en av mina gamla LP - tidens tecken


Kjell Höglund 70 år


Det var en tid på 80-talet
då det gjorde ont att leva.


Då lyssnade jag gång på gång
på Kjell Höglunds ord
och han sjöng bara för mig
rakt in i mitt hjärta.


Det kunde vara Getsemane
eller Genesarets sjö,
Tidens hjul
eller Graal-sång,
Anonym
eller Psalm 907

och när vintern blev till vår
så kunde jag andas igen.


Klockan ringer sin klara ton
en världskultur går i graven
länder sköljs under haven
det här är en slutstation

Nu kommer luft och ljus
världen vaknar och lever
ondskans blommor vissnar
nu kommer luft och ljus

Som vampyren dör i solen
så dör en hel kultur
penningens sista pokerbluff
faller som Jerikos mur

Den tid som har stulits från oss
lämnas tillbaka igen
vintergatan är
ett dunkande hjärta
                                    (Psalm 907)




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 597 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-12-08 16:36



Bookmark and Share


  axveronika
ja tack för att du påminde mig om honom. Han hade en förmåga att vrida saker rätt.
Och det har du också

2015-12-22

  aol
En fin hyllning
2015-12-11

  ULJO
fin hyllning till en bra och tyvärr undeskattad artist
2015-12-10

  Lars Hedlin
Vacker hyllning vännen :)
2015-12-09

  Bo Himmelsbåge
Grattis Kjell Höglund!

Jag måste säga att jag inte fastnat för honom så mycket tidigare...
Det är mest "Lugnare vatten" som skvalpat i bakhuvudet...
... men nu har jag upptäckt att han skrivit och tonsatt många fina texter o melodier... tack för den hinten!
2015-12-09

  anits VIP
En mycket fin hyllning!
2015-12-08

  ResenärGenomLivet VIP
Fin hyllning...
2015-12-08

    Dan Myrbeck
Fina ord!
2015-12-08

  Larz Gustafsson VIP
"Lugnare vatten, makligare sjö
och vid horisonten lycksalighetens ö"
Fantastisk sång.
Grattis, Kjell!
2015-12-08

  Chawa VIP
Hedrande förmedlad hyllningstext till födelsedagsbarnet! Ord, sång och musik kan verkligen nå in i våra djup och skänka oss frid i sinnet. Tycker mycket om Psalm 907 och dess hoppfulla innehåll..!
2015-12-08

  Marita Ohlquist VIP
Han har skrivet fantastiskt bra texter.
Jag har också skivor av honom.
Skall bli intressant att höra på det kommande radioprogrammet.
2015-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP