Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Julen kommer jag alltid att hata av hela mitt hjärta. Firandet äcklar mig, som ett kräkmedel.


RÅTTSKOCK

en råttskock på sockerjakt

som ekorrar i ett hjul

nu ökar man raskt sin takt

för nu ska det snart bli jul

med lyx och med frosseri

en meningslös tradition

som jag valt att gå förbi

i min egen takt och ton

 

man drivs av ett inre tvång

av påfösarens metod

reptilhjärnans gröna gift

som rusar i hetsat blod

man ursäktar sig med Gud

han duger rätt bra just då

fast allt blott är mänskobud

besatta har hittat på

 

 

LARZ GUSTAFSSON  10/12 2015

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-12-10 14:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP