Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tolkning av den irländsk-brittiske filosofen och statsmannen Edmund Burkes dikt ”The Mirror”. Edmund Burke föddes 1729 i Dublin och avled 1797 i Beaconsfield i England. Han var kritisk till Franska revolutionen, men stödde den amerikanska.


Spegeln


Jag ser mig i spegeln
Och vad kan jag se
En fullständig främling
Ska de va jag de

Hans ungdom är svunnen
En tjockis det är
Som speglas emot mig
Helt visst en chimär

Var finnes de speglar
Som fordom det fanns
För trettio år sedan
Med verklig briljans

Nu allt är förändrat
Du håller nog med
Att trendiga speglar
Fått tiden ur led

Bekymra dig inte
om rynkor du ser
det kan va’ din spegel
som ger dig än’ fler

Om bilden du skådar
Bör retuscheras
Har spegeln defekter
Och skall reklameras




Bunden vers (Rim) av Gunnar Barkenhammar
Läst 175 gånger
Publicerad 2015-12-12 16:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar