Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

La Belle Epoque

 

Det fanns en tid

när vi läste dikter

öppna och nakna

inför sanningen 

och inför varandra. 

 

Det fanns en tid 

då vi älskade

så att fönsterrutorna 

immade igen

som om de blygdes 

av vår uppenbara passion. 

 

Det fanns en tid 

då vi ännu var unga

sorglösa och oupptäckta

som poetiska genier

bejakade vi våra konstnärliga egon. 

 

Det fanns en tid

då vi var odödliga

fria och vackra 

då vi aldrig ställde oss frågan

om kärleken var förgänglig 

eller om livet var ödesbestämt.

 

 

 

 




Fri vers av Katinka VIP
Läst 671 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2015-12-20 22:53



Bookmark and Share


    Björka
Släpp aldrig den tiden
2021-12-12

  Gin83
Mästerligt
Du är sannerligen begåvad och en känsloförmedlare av rang. Jag bugar inför dig.

Fantastiskt bra
2021-06-26

  Kubla Khan
Bara flyter med. Mycket bra!
2017-11-09

  DominiQueen
Gud vilken ljuvlig tidsresa.
Tack
/DominiQue
2016-01-10

  Mike
Så himla bra! Du fångar känsla och atmosfär. Som ett gammalt fotografi. "'cause we were never being boring"
2015-12-22

  Ingrid Trolle
Mycket fin text
2015-12-21

  Lars Hedlin
Bra...Gillar!
2015-12-21

  S.A.I. Steve Lando
La belle epoque, fin som den är, bör så aldrig sina iväg, evig blomstring!

Snyggt framfört.
2015-12-20

  Fale Bure VIP
Underbar, lyfter på hatten!
2015-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Katinka
Katinka VIP