Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NEONFOLK

Neonljuset speglar  sig  på  regnvåta  gator,
osammanhängande  ord  böljande  i  neon-
dioder.
Nattfolket har intagit stan ! en kvinna med
sylvassa naglar,målade i blodrött och ögon
inramade  med  blålilasvart  och  skrikröda
läppar,hunger ! lust !...........brats och börs-
klippare breder ut sig,lyxhoror blottar sina
urringningar....men vem som är vem,är det
ingen som egentligen vet, och vem bryr sig
när pengar, sex och karriär bestämmer det,
för kärlek ! den får man söka på annat håll.
En  nota  på en  avslagen  öl, lämnar  bitter
eftersmak för ett  slipsfyllo som släntrar ut
på gatan, vakter  motar  bort berusade från
en krogkö, folk glor, taxibilar i skytteltrafik,
natten  har  just  vaknat, och  någon  världs-
fred är inte i sikte.
-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-12-22 00:00



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
After midnight,kommer kackerlackorna fram.....
2015-12-22

  gunnnar nylund VIP
Träffande beskrivningar av vimlet i nattsuddet! Bra vetja!
2015-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP