Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FRIHETENS LOV

Den totala friheten  är  en barbar, en  hänsynslös
vilde, fri som i begynnelsernas gryning, utan ans-
var, alltid  på upptäcktsfärd, plöjer  sig  oaktsamt
fram, i  en värld  där  alla äter allt  och alla, jagan-
des i ringdans runt jorden, medan blodiga floder
rinner av striders hetta för frihetens lov.
Nödvändigheten  av att en  frihetshämmande lag
tämjer  den vilda instinkten  är  den  utmärkande
skillnaden mellan den civiliserade  och  ociviliser-
ade primaten,där de civiliserade trots detta tycks 
tillhöra den  mest  destruktiva  civilisationen, och
därför  behöver  man  reformera om, i  vad  frihet,
vild och tämjd egentligen står för i praktiken. 
-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-12-23 23:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP