Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fritt efter Viktor Rydbergs "Tomten"


ENDAST POETEN ÄR VAKEN

Samhällsklimatets köld är hård,
när guldet blänker och glimmar,
medan  fattiga  sova  på  torftigt
golv, djupt i armodets timmar.

Affärsmännens finanser stiger i
skyn, snön  lägger  sig  sotig  av
teknologins avfall i dyn.

Snön lyser ej längre vit på taken,
endast poeten är vaken.
-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 381 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-12-25 03:29



Bookmark and Share


    Marica Dahl
Visst är det så, tyvärr...Snyggt beskrivet!
2015-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP