Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden från Google.


FYRA RYTTARE

det var fyra röda ryttae

och en klarröd soluppgång

det var bibliotekets hörlurar

och en vind ifrån haiphong

det var nya djärva mål för oss

något viktigt var på gång

allt har sin tid, skrev predikaren

och vi skrev vår egen sång

 

 

samma tema vevas om igen

fast det var så längesen

ingenting att be om ursäkt för

så jag vevar det igen

med konstnärlig frihet som min lans

rider jag med ryttarna

trots att en nu är nån annanstans

inte med bland skyttarna

 

 

snart ska andra ryttare ta vid

de beskrivs på Bibelns blad

detta är planetens sista tid

och ett slut på er charad

inte trummor, bas och elgitarr

från små klubbar och garage

men basunstötar och tordön hörs

i vart skrymsle, var passage

 

 

LARZ GUSTAFSSON 25/12 2015

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 159 gånger
Publicerad 2015-12-25 12:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP