Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Känner väl då jag någon särskild Julkänsla?



Känner väl då jag någon särskild Julkänsla? Nej jag känner väl då inte det blekaste uns av någon sorts Julkänsla. Varför då då?
Jag är inte på humör för den sortens lekar idag helt enkelt.
Har ingen lust att bli dragen in i något som jag inte vet vad fan det är för något. Nån har bestämt att det är Jul. Ingen bestämmer då i helsike över mej. Jag har viktigare saker att ägna mej åt. Julmaten är inte god. Julkommersen får mej att vilja kräkas den Julmaten.
Vi komma vi komma från Pepparkakeland, det är en skön låt, och räven raskar över isen. Men hur kan räven raska över isen, i år?
Imorgon föddes Jesus Kristus. DET är nånting att fira det. Men det där är ju bara sagor och legender tycker 90 % av befolkningen. Det finns ingen Gud helt enkelt. Men JULBORDET är fullt konkret. Å nu jävlar ska vi ÄTA. (Raaaaaaaaap!!.....),,,,, och dricka Julmust som är så gott. Och Kung Alkohol. Nu FAAAN ska vi stela Svenskar dra i ångvisslan och SLÄPPA LOSS!!!!!!!!! Nu ska ALLA vara GLADA, för fan...!! Gläns över sjö och strand...
Men så är det det där underliga Barnet... Hon som totalvägrar den jävla Julen. Hon som är helt Klarsynt och ser igenom hela Jippot och föräldrarnas lögner, och stoppar alla sina Julklappar i värmepannan i källaren. 5000 spänn brann upp på 1 minut.
Hon tänder förresten eld på hela huset i mellandagarna när hon är ensam, och hånskrattar åt sina Föräldrar. Hon är 9 år och skriker: FÖRBANNELSE över er, era äckliga svikare och kameleonter!! Hon är Synsk och har sett sin framtid... dvs ingen framtid. Hon håller sin Ikon mot bröstet och gråter, när hon sitter i polisbilen. Jesus är hennes närmste Vän. Hon sjunger, Put your hand in the hand of the Man, who stilled the water... och så kräks hon upp all den jävla Julmaten. Poliskvinnan tröstar och håller om.
Jul, jul, strålande Jul... Så får jag lov, så får jag lov, att sjunga Grinolles visa. Tänk positivt. Tänk optimistiskt. Tänk hållbart.
Stark ska mänskan va. Och go och glad. Nu är det Jul igen, ja....

 
 
 



Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 247 gånger
Publicerad 2015-12-25 14:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP