Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Oftas möter vi motsatser i livets nyckfulla drama


SANNINGEN BAKOM BUDORDEN

Du skall inte äga någon annan Gud  än dig själv.

Du skall hedra din fader och din moder, på  det
att de inte förmått hedra sig själva.

Du skall endast svära falskt, för  att uppnå sann-
ingen.

Du skall ej hysa begärelse till din nästas hus, på
det att du har vad du behöver.

Du skall inte dräpa, på  det  att ditt  liv eller din
familjs liv inte utsätts för livsfara.

Du skall inte avundas någon,så länge du inte vet
vilka skulder och laster denne bär på.

Du ska ära din maka, på  det  att  hon  inte begår
legal eller illegal prostitution.

Du skall aldrig förlåta dem som veta vad de göra.

Du skall tänka på dessa bud  på  vilodagen, så att
du dem inte glömmer.
                                            *




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 382 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-12-27 03:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP