Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Begynnelse (James Wright, 1927-1980)


Månen tappar en eller två fjädrar ner i fälten.
Det dunkla vetet lyssnar.
Var stilla.
Nu.
Där är de, månens barn, prövande
Sina vingar.
Mellan träden lyfter en slank kvinna upp sitt ansiktes
Vackra skugga, och nu kliver hon ut i luften, nu är hon
             borta
Helt, i luften.
Jag står ensam vid ett fläderträd, jag vågar inte andas
Eller röra mig.
Jag lyssnar.
Vetet lutar sig tillbaka mot sitt eget mörker,
Och jag lutar mot mitt.

 

 

 

 

 

Beginning

The moon drops one or two feathers into the fields.
The dark wheat listens.
Be still.
Now.
There they are, the moon's young, trying
Their wings.
Between trees, a slender woman lifts up the lovely shadow
Of her face, and now she steps into the air, now she is gone
Wholly, into the air.
I stand alone by an elder tree, I do not dare breathe
Or move.
I listen.
The wheat leans back toward its own darkness,
And I lean toward mine.

 

 




Övriga genrer (Översättning) av Stefan Albrektsson
Läst 279 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-01-02 13:58



Bookmark and Share


  objekt3
Bob Hansson-
2016-11-18

  Jaseph
En magisk natt med förhöjd nu-känsla. Diktarjaget lyssnar, ser och lär. Jag älskar de två sista raderna!!
2016-01-05

  ResenärGenomLivet VIP
Det är så man håller andan...mycket vackert...
2016-01-04

  TrollTörnTrappan VIP
Skön läsning på svenska också!! Blev väl en relativt ordagrann tolkning?! jämfört med hur dikter ibland "översätts" [fast handlar väl då mer om att få versmåttet rätt].

"...jag inte vågar andas..." [istället för "vågar inte"] låter som om andedräkten står i direkt relation till fläderträdet, rädd att fälla omkull det med ett andetag :-) Var det månne en felskrivning eller medveten snygg lek med engelskans ordföljd??
2016-01-02

    prima donna
Wow! Enastående fint, både i original och din fina översättning! Denna passar så fint till min text ett ansikte av guld som jag skrev förra året. Bokmärkes!
2016-01-02

  Nanna X
Mycket vackert i månskenet. Gillar lutandet!
2016-01-02

    ej medlem längre
Så enastående bra!
2016-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson