Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden från Google


BUNDSFÖRVANT

jag betraktar tredje världen
som en bundsförvant
och det har jag gjort sen mycket unga år
mao tse-tung blev mycket tidigt
väldigt intressant
där jag plöjde fram i världshistoriens spår
han gav röst åt länder
som man inte lyssnat på
han gav osjälviskt sitt stöd till ho chi minh
kina sådde och man skördade
och skördar än
det man sått av solidaritet
mao tse-tung står fram som mera
än en man bland män
denne rorsman, denne kämpe och poet


LARZ GUSTAFSSON   3/6 2016





Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 253 gånger
Publicerad 2016-01-03 19:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP