Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Patetiska kräk.


OFÖRARGLIGA I ALLA LÄNDER - FÖRENA ER!

alla harmlösa rader om väder och vind

allt beskedligt om blommor och puss på din kind

allt som är puttenuttigt och gulligt och snällt

om kastruller och grytlappar någon beställt

om en brevbärare i ett mysigt kvarter

oförargliga diktare - förena er!

 

man tar så mycket hänsyn att utplånandet

av det egna unika blir enkel biljett

till bersån i de leende läppstiftens land

till en uppblåsbar anka på ankeborgs strand

fila bort kantigheter, man bönar och ber

alla mildhetspoeter - förena nu er!

 

 

LARZ GUSTAFSSON   19/7 2015

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 250 gånger
Publicerad 2016-01-04 18:56



Bookmark and Share


    Sven-Erik Sköld
Påminner mig om Bertolt Brecht, som skrev ungefär: Jag dödade tigrarna och åt upp lopporna, men blev dödad av medelmåttorna".

Ljumheten är en kvävande filt, och Kristenheten är kallad, av sin Mästare, att vara "ljus i mörkret och salt i förruttnelsen" och då är det mer än svårt, att vara ljum.

Tack för Ditt poem!
2016-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP