Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
JESUS: "Ert tal skall vara Ja, Ja eller Nej, Nej. Vad därutöver är, är av den Onde"


TIDNINGEN DAGEN OCH SANNINGEN

JORDENS SALT OCH LJUS OCH SANNINGENS

STÖDJEPELARE OCH GRUNDFÄSTE!

När de som skall vara Sanningens Stödjepelare

och Grundfäste avviker från Sanningen, då är

ett land -och ett folk illa ute.


När jag som ung sysslade med kartläggning, fick

jag lära mig, att återvända till en s.k. fixpunkt, för

att kontrollera, att vi höll rätt höjd i vårt arbete.

Fixpunkten var en järnten nedborrad i en klippa, som

avslöjade hur det stod till med vårt arbete. Var vi rätt

där, i förhållande till den, då var vårt arbete OK, och

inte förgäves, bortkastat. Och då gällde sanningen ett

jordiskt arbete, kraftverksbyggen i Luleälven. Hur viktigt

är det då inte med återkommande kontrollpunkter, när

det gäller eviga själars eviga räddning, frälsning!


I andlig mening är Bibeln - Guds Ord - motsvarigheten

till vår fixpunkt: en sanningens punkt! som avslöjar

sanningen om vårt kristna arbete.


Man kan inte FÖRKASTA fädernas arbete, utan att först

se efter hur det förhåller sig till Bibeln, eller bygga upp

någonting nytt utan Bibeln som "fixpunkt". Gör man det,

när det gäller samfundet Pingst, kan man inte beskriva

det som hänt med C-H Jaktlunds ord:


"extra tyngd och trovärdighet för att leda en rörelse som

önskar tillvarata sitt arv samtidigt som det sträcker sig

framåt mot nya uttryck och former".



Det är att "jiddra" med sanningen. Det är att säga, att

Kejsaren har kläder, när han är naken. Och det gör bara

de "politiskt korrekta": de som har något att vinna med

den typen av lögner, att DÖLJA sanningen!




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 93 gånger
Publicerad 2016-01-05 12:43



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Som en god vän sade: DAGEN kommer - då kan ingen verka.

Staffan Nilsson har inga som helst argument utan bara hat.
2016-01-05

  Staffan Nilsson
Sekten är värst ...
2016-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld