Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TIDNINGEN DAGEN, C.H. JAKTLUND OCH SANNINGEN

C. H. Jaktlund på tidningen Dagen,

försöker göra en sanning av

sanning och lögn!


det blir en "ny sanning", en

för de invigda: för

Jasägarna,


men den håller inte inför en

granskning av sanningen

själv:


av Sanningens Ord,

Guds Ord.


För antingen var Lewi Pethrus fel ute (och då får man

säga det) när han -och hans samtida byggde Pingströrelsens

församlingar, enligt Biblisk mönsterbild/ritningar, eller så är

de fel ute, som raserat de verket och byggt upp ett annat,

ett Samfund, en mänsklig organisation. Båda kan inte vara

sanna Guds verk! då de är diamentralt motsatta skapelser.

Verk som håller att prövas, granskas, inför Guds Ord,

Sanningens Ord, Inför Gud själv: verk som har stöd

av Skrifterna!




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 78 gånger
Publicerad 2016-01-05 16:41



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det låg mycket i det som Sven Lidman tog upp.

2016-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld