Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MÄNNISKANS HÖGMOD SKILJER HENNE FRÅN GUD

Högmodet - en Satans egenskap - skiljer Människan

från Gud, från hennes Skapare.

---


1 Pet. 5:5 "Gud står emot de högmodiga,

men de ödmjuka ger han nåd".


Jes. 61:1-2 "Herrens, Herrens Ande, är

över mig, för Herren har smort mig,

till att predika glädjens budskap för

de ödmjuka: han har sänt mig till

att läka dem som har ett förkrossat

hjärta, till att predika frihet för de

fångna och förlossning för de bundna,


till att predika ett nådens år från Herren"




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 142 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-01-06 11:00



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Nej, du Semper.
Jag är nämligen frälst, så otro kan man inte anklaga mig för.
Alla dessa enfrågepartier som gjort det till sin enda uppgift att finna fem fel hos mig får ta till nya grepp. (Hinner ni med att skriva EGEN poesi????)
Och vad är det som gör att du tror att du sitter så säkert i sadeln inför den yttersta domen?
Har påven givit dig avlatsbrev?
2016-01-06

  M M Mannheim VIP
Men det är ju det du gör! LG En dag ska ska de högmodiga falla.....så se upp du som läser!
Bra att du tar fram texten så bra Sven-Erik!
2016-01-06

  Larz Gustafsson VIP
Otron säger i sitt högmod att människan är sig själv nog.
Kommando Musse Pigg kommer säkert att polemisera, men jag vägrar att läsa eller besvara det de skriver. Det är ändå ingenting värt.
2016-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld