Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SAXAT FRÅN BOKEN OFREDSTIDER

NÅD
Vägen mellan jorden och himlen trafikeras av en
vit räddningsbuss som Jesus kör.

Någon annan möjlighet
att komma till himlen, finns inte.

Bara en biljett gäller för resan.
Den är röd av Jesu blod:
Ja, den är Jesu blod.

Gud gjorde den när Jesus dog på Golgata kors.
Joh. 19:30

När Jesus hade
tagit emot vinet, sade han:
Det är fullbordat.
Sedan böjde han ned huvudet
och gav upp andan.

Biljetten går inte att köpa men alla, som vill, får den.
Ingen kan lägga någonting till den, eller dra någonting
ifrån den.

Inga egna gärningar, inga mänskliga offer, inga egna
meriter kan läggas till biljetten.
Om någon gör det, förstörs den.
Den blir obrukbar.

Den är ett mästerverk.
Som en målning av en stor konstnär.
Om någon drar ett enda penseldrag på den, då är det inte
längre mästarens verk.

Ef.2:8-10

Av nåden är ni frälsta,
genom tron,
inte av er själva.
Guds gåva är det.

Det beror inte på gärningar,
ingen skall kunna berömma sig.
Vi är hans verk,
skapade genom Jesus Kristus.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 128 gånger
Publicerad 2016-01-06 18:19



Bookmark and Share


    Sven-Erik Sköld
Eftersom den - uppenbarligen och tyvärr - behövs. Mvh/S-E
2016-01-07

  Onomatoprofet VIP
är upprepning av samma fråga allt du förmår?

2016-01-07

    Sven-Erik Sköld
Är hån allt Du förmår? Du som skall gälla för att vara en poet. Mvh/S-E
2016-01-07

  Onomatoprofet VIP
du vet inte? var det inte den heliga Anden? eller spöket Laban? eller nä du vet inte , men jag vet, du har hittat på allt själv, så enkelt är det. eller nån kanske har lagt nåt i din kaffe så du hallucinerade det hela.
2016-01-06

    Sven-Erik Sköld
Ja, jag är fullt viss!

Tyvärr, också för mig själv och min familj, inte minst då med tanke på mina barnbarn, eftersom jag vet vem som talat till mig, det som jag har skrivit ned i boken OFREDSTIDER. Mvh/S-E

2016-01-06

  Onomatoprofet VIP
du gör precis det du säger att man inte kan/ska göra: drar egna penseldrag med din egen "sanning" - vilken skojare du är Sköld, tror du på dina "profetior" själv?

2016-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld