Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BERÄTTELSE FRÅN NÅGON SOM VAR MED I FINSK/RYSKA VINTERKRIGET

Han berättade, för mig och andra på Röda korset

i Jönköping, att det som var bra?! med kriget

var det faktum, att tomma tunnors

skramlande tystnade


och att han i en skyttegrav, inför ett

kommande, ryskt anfall bad till

Gud, som icke troende,


och resultatet av det, blev

en obeskrivlig frid

inombords,


trots de minst sagt svåra förhållandena:

att han kunde vara död, stupad,

innan kvällen.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 119 gånger
Publicerad 2016-01-07 12:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld