Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sveriges självbild är att vi är det perfekta landet. Moderna, jämställda och jämlika i alla avseenden. Men är det verkligen sant?


Alla ska med

Sverige
Omtänksamhetens centrum
Härifrån
sprider vi vår värme

Till jul skickade vi rasbiologiska idéer till Tyskland
Jag har hört
att det blev mycket uppskattat

På baksidan av våra alla hjärtans dag-kort
står det segregation

Som världens mest jämställda land
undervisar vi
i näthat
och fortsätter gömma oss
bakom våra laptops

Vi värmer våra frusna händer
runt koppar fyllda av
smygrasism med mintchoklad

Vår socialdemokratiska regering
ropar ”alla ska med!”
De ler
medan de spärrar av landets gränser
med polistejp

På Syriens nationaldag
Skickade vi dem hemmagjorda landminor
Vårt hantverk är det bästa i Norden

Sverige
Omtänksamhetens centrum
Härifrån
sprider vi vår värme




Fri vers (Fri form) av 0rangepeople
Läst 349 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-01-15 10:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

0rangepeople
0rangepeople