Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN ERFARNE POSÖRENS ORD

Inför en  ordens  kejsarinna, med  sanningens  ord,
man  vederkvickes i sin osunda själ,och renas ifrån
hatfyllt  blod att destilleras till den renast porlande
källa,man knäböjer inför hennes kraft,att skona en
ifrån högmodets fall.

På höga stoltheters berg, en  klippa sig befäst, med
örnbo, där utsikten över människodalen är heltäck-
ande,i en örnblicks blinkning.

Medan den  hårdnackade  misantropen  läser  döds-
annonser, den metodiske  diktaren  härdar  på  ord-
städet sin poesi till hårdaste guld.

Likt en kniv in i hjärtat, ordet stunger, den som för-
nekat sig själv,en analytisk kirurg, som  där  karvar
med  dissikeringsvass  skalpell, i  ditt  hjärtas  allra
hemligaste känsla,en van posör av ordet blottlägger
otaligt röda trådar, ett virrvarr rent av, som  förvirr-
ade hjärnor söker utröna dess huvudtråd,för att för-
göra, som  den  hotar  avslöja allt och alla i ett enda
slag.

På rådslag  ifrån  högre  makters  medvetande, dess
okrönte ordmassör, mjukar upp förstelnade sinnen,
införlivade  till  öppnade gränser, skrämmande, och
storslagna som alltet slukar alltet.
-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 406 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-01-21 16:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gillar din text du skriver på ett bra och intressant sätt.
Mvh annokas
2016-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP