Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Våren är sen i år .....


Limerickar med vårmotiv



Nu börjar björkarna skifta i lila

en del växter är mätta på vila

se - rabarber i knopp

och från taket hörs dropp

- det är dags att till fröhandeln kila!



På mitt köksfönster kliver en fluga

det är den första i år i min stuga

då är det väl vår!?

när på rutan den går

ett tecken – som får heta duga



Nu har jag på riktigt av våren fått känning

Bäst att se efter om det finns någon penning

för så här mitt i solen

duger inte den kjolen

Jag får köpa en ny och en blus och en klänning …




Fri vers av Margareta Jarskog
Läst 707 gånger
Publicerad 2006-04-28 14:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Margareta Jarskog
Margareta Jarskog