Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKRIV !

Skriv !  för alla  glödheta  djeflars  eld, skriv ! så
murbruket  rasar  ner  från  väggen  och  tapeter-
na rullar ihop sig,  skriv !  så  att de förstockade
lismarna sätter kaffet  i  vrångstrupen, skriv  så
att råtterna  springer  och  gömmer sig, skriv så
att  tryckfrihetslagen   förbjuder  yttrandefrihet-
en, skriv !  för  alla   bövlars  sanningar allt som
ännu inte skrivits,skriv !så att tidningarna stop-
par pressarna,skriv ! så att regeringen kallar in
försvaret,skriv för de döda, skriv för de levande
skriv för de ofödda, skriv ! för de döva, stumma
och dyslektiska, skriv ! så orden rusar likt en er-
övrarhär över  papperet,skriv ! för de förtryckta,
skriv för de ohörda , skriv !  tills  solen  går  upp
och ner.
-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-01-21 23:25



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Det är som med livet,man vet inte vart det bär eller hur det ska sluta,en spännande bok helt igenom,och den skriver man bäst själv.
2016-01-22

    ej medlem längre
Det är spännande att läsa dina dikter texter där man får följa med i stegningen och inte veta hur det skall sluta. Du är väldigt duktig på det.
Mvh annokas
2016-01-22

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Det är en metod i att använda en sorts lågmäld aggressivitet i stegringen av en text för att hela tiden stegra sig till revolutionära höjders uppviglingar och aldrig upphöra
2016-01-22

    ej medlem längre
Stark dikt som byggs upp när man läser den.
Mvh annokas
2016-01-21

  Nellie629
älskart
2016-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP