Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STÄLL FRAM JESU KORS, DU SVAGA KRISTENHET!

DU GUDS LILLA HJORD, VAR DU ÄN FINNS!

Varför? Därför att Gud sänt det

till läkedom och frälsning

för alla folk, folkslag

och stammar:

och inte till underhållning!

Gud själv stadfäster det budskapet,

om synd, rättfärdighet och dom,

som Jesu kors bär

vittne om.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 153 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-01-22 10:15



Bookmark and Share


    Sven-Erik Sköld
Möjligen är det prästen och poeten Nils Bolander som beskrivit korset, som "Guds kärleks bländande blixtnedslag, i dess låga lever och andas jag.."
2016-01-22

    Lars Gullberg


Sven kan inte acceptera sin samtid. Den läcker av ogudaktighet

eller hur Sven
2016-01-22

  Staffan Nilsson
När jag läser orden
"till läkedom och frälsning för alla folk, folkslag och stammar"
så undrar jag Vem Talar Du Till?
Vem ser du framför dig?
Inte mig!

2016-01-22

  Onomatoprofet VIP
Så kristenheten blir starkare om man ställer fram korset?var nånstans? På gatan? På ICA? Men ställ fram den då du som är stark. Ställ fram den utanför Ica och skrik: titta, det här är korset!
2016-01-22

    ej medlem längre
otroligt obegåvat.

jag registrerade mig alltså bara för tala om för dig hur upprörande dåligt det här är.

dags att vidga dina vyer, Sven? bjud mig på en fika?
2016-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld