Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förtröstan

Du vet väl att kloka ord är mer än rätt och fel?
Utanför din dörr väntar alla dina val,
men du ser dom ej när du önskar dig hel
Och i din spegel möter ögon fyllda av kval

Du vet väl att tiden du skyr är din vän?
Fastän de dagar som du håller kära
vänder dig ryggen och ger sig hän
när ditt hjärta blir för tungt att bära

Du vet väl att nätter saknar all sans?
För det du glömmer och säger du minns,
är skärvor av en dröm berövad sin glans
Ett älskat minne som du väl vet inte finns

Du vet väl att din längtan är mer än ord?
Det du lämnar att välja när du stänger din dörr,
sörjer det du väljer att lämna på ödets bord
Kvar är dina brustna löften precis som förr

Du vet väl att friheten är vild och din att ta?
Så sträck ut din arm och öppna din hand,
om din önskan är att ge allt för det du vill ha
Men vet väl att din eld kan sätta världen i brand

Du vet väl att det du gömmer en dag gror?
Fastän det klara i din brunn hotar att sina,
är törsten du fruktar inte vad du tror
Så lätta är tårarna som ett ögonblick är dina






Fri vers (Fri form) av This_Camp
Läst 187 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-01-24 18:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

This_Camp
This_Camp