Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.internationalen.se/2016/01/regeringen-backar-om-vastsahara/


BLÄCKFISKSTADIET

varför mördades sankara?

ring paris, där kan man svara!

och lumumba togs av daga

för att brüssel hördes klaga

sådan är imperialismen

sådan är kolonialismen

finns det någonting på jorden

som kan överbrygga schismen?

 

 

onkel ho fick stå i striden

långt från ombonade sweden

och cabral, machel och neto

lade alla in sitt veto

mot förtryckarmekanismen

lissabonmilitarismen

minns lumumba och sankara

när du ser på västsahara

här är pappren inte klara

sveket kan man ej försvara

 

 

LARZ GUSTAFSSON  24-25/1 2016




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 219 gånger
Publicerad 2016-01-25 14:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP